Δημιουργική απασχόληση

Τα προγράμματα του κέντρου μας έχουν σκοπό και στόχο να βοηθήσουν στην ολόπλευρη και ισόρροπη ανάπτυξη των παιδιών, σωματικά, νοητικά, συναισθηματικά και κοινωνικά.

Στο Κέντρο λειτουργούν ειδικά διαμορφωμένοι χώροι όπου τα παιδιά μπορούν να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και να αξιοποιήσουν ευχάριστα τον ελεύθερό τους χρόνο μέσα από τα διάφορα εργαστήρια δημιουργικής απασχόλησης.

Εργαστήριο θεατρικού παιχνιδιού

“ Όταν το παραμύθι πάει θέατρο…”

Στο εργαστήρι αυτό, τα παιδιά, με αφορμή μία μελωδία, μία λέξη, μία εικόνα, μία κίνηση, μία ιδέα, έναν μύθο, φτιάχνουν δικές τους μικρές ιστορίες και μάλιστα, στολισμένες με τα εργαλεία του θεάτρου. Και, όλα αυτά, μέσα από μία γνώριμη σε αυτά διαδικασία, το ΠΑΙΧΝΙΔΙ!

Στόχος του εργαστηρίου είναι το θεατρικό παιχνίδι και οι τεχνικές του να γίνουν το μέσο, που θα γνωρίσουμε τον κόσμο του θεάτρου.

Τα παιχνίδια και οι τεχνικές με τις οποίες συγκεκριμένα θα ασχοληθούμε κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς είναι :

  • το Θεατρικό Παιχνίδι, ως μέσο γνώσης του εαυτού μας και του κόσμου γύρω μας, μέσα από τη έκφραση των συναισθημάτων.
  • τα Παιχνίδια Χαλάρωσης και Συγκέντρωσης
  • τα Παιχνίδια Ενδυνάμωσης της Ομάδας
  • η Μουσικοκινητική Αγωγή
  • η Δραματοποίηση
  • οι Αυτοσχεδιασμοί
  • η Χρήση του Σκηνικού Αντικειμένου
  • το Κουκλοθέατρο

 

…και άλλοι παιχνιδιάρικοι συνδυασμοί της τέχνης με καθημερινές ασχολίες, όπως μαγειρική, κηπουρική, περίπατοι κ.α.

 

Σημειωσούλα…

Στο εργαστήρι μπορούν να συμμετέχουν έως και 12 παιδιά ανά τμήμα, τα οποία θα φορούν άνετα ρούχα και καλτσούλες για να “τσαλαβουτάμε” στα παιχνίδια μας με άνεση. Το ραντεβού μας θα είναι σταθερό. Η τσαντούλα να είναι γεμάτη με κέφι, χαρά και όρεξη για πολύ, πολύ παιχνίδι…αλλά ακόμη και εάν δεν είναι γεμάτη, θα φροντίσουμε γι’ αυτό εμείς εδώ!

 

Εικαστικά

Η ζωγραφική είναι ένα ανοιχτό παράθυρο στον κόσμο. Τόσο στον εσωτερικό, όσο και τον εξωτερικό. Τα παιδιά όλων των ηλικιών και οι ενήλικες έχουν την ευκαιρία να δημιουργήσουν έργα τέχνης στο πεδίο των εικαστικών τεχνών με τη φροντίδα της δασκάλας των Καλών Τεχνών. Στόχος είναι η έκφραση παράλληλα με την γνώση, η ανάπτυξη της φαντασίας, της αντίληψης και των κατασκευαστικών ικανοτήτων, η ομαδικότητα και η συνειδητοποίηση της ατομικότητας και πως αυτή ενδυναμώνεται μέσα απ’ το ΕΜΕΙΣ κι όχι το ΕΓΩ.

Δραματοθεραπεία

Ομάδα για παιδιά τυπικής ανάπτυξης

Τα παιδιά μέσα από το παίξιμο ρόλων,την δημιουργία παραμυθιών και την ζωγραφική θα έχουν την δυνατότητα να εκφράσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα τους,να ανταλλάξουν τις απόψεις τους και ν’ αναπτύξουν την ενσυναίσθησή τους.Μέσα  απο την δημιουργική διαδικασία θα πειραματιστούν με ρόλους που θα τους βοηθήσουν να αναδείξουν τις δυνατότητες τους και να προσαρμοστούν στις  απαιτήσεις του περιβάλλοντος τους.

Ομάδα για παιδιά με αναπτυξιακές δυσκολίες

Τα παιδιά μέσα απο την δράση της  ομάδας θα ενισχύσουν την ικανότητα τους να αναγνωρίζουν  τα συναισθήματα τους αλλά και τα συναισθήματα των άλλων .Ως μέλη μιας ομάδας δημιουργικών δραστηριοτήτων θα αλληλεπιδράσουν και θα συνεργαστούν ενισχύοντας  τις κοινωνικές τους δεξιότητες.Η εμπειρία της συμμετοχής τους σε μια ομάδα όπου μπορούν να καταφέρουν πράγματα, θα λειτουργήσει ενισχυτικά ως προς την αυτοπεποίθηση τους.

Ομάδα εφήβων

Μέσα από την δημιουργία ιστοριών και το παίξιμο ρόλων οι έφηβοι θα μοιραστούν τις σκέψεις ,τους προβληματισμούς  και τα συναισθήματα τους, μέσα στο ασφαλές πλαίσιο της ομάδας.Με έναυσμα  το δημιουργικό τους κομμάτι, μπορούν ν’ανακαλύψουν τον εαυτό τους ,να βρούν τρόπους να επικοινωνήσουν καλύτερα με τους συνομηλικούς τους, να ενισχύσουν την αυτοεκτίμησή τους και να ενθαρρυνθούν στην λήψη αποφάσεων.

Χρειάζεστε περισότερες πληροφορίες;

Pin It on Pinterest

Share This