Δημακάκου Βέρα Ψυχολόγος – Ειδική Παιδαγωγός

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα.
Το 2002 εισήχθη στο πρόγραμμα Ψυχολογίας του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο χώρος της ειδικής αγωγής την κέρδισε και για τον λόγο αυτό συνέχισε τις σπουδές και εξειδικεύτηκε στις Μαθησιακές δυσκολίες και στα Προβλήματα Συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων με τίτλο σπoυδών Advanced Professional Diploma in Learning Difficulties and Behavior Problems level 7 φορέα του Edexcel UK. Τέλος, ολοκλήρωσε το Μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο΄΄Προαγωγή ψυχικής υγείας παιδιών και εφήβων” του ΕΚΠΑ,το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων ΄΄Αγία Σοφία΄΄.
Παράλληλα με τις σπουδές και την εργασία της παρακολούθησε και παρακολουθεί σεμινάρια,συνέδρια και εκπαιδεύσεις για επιμόρφωση.
Hταν και είναι εισηγήτρια σεμιναρίων και ομιλιών σε σχολεία και διάφορους φορείς πάνω σε διάφορα ψυχοκοινωνικά θέματα.
Έχει εκπαιδευτεί στη χορήγηση διαφόρων ψυχομετρικών εργαλείων, όπως Αθηνά – τεστ για την ανίχνευση μαθησιακών δυσκολιών, Ελληνική κλίμακα Υπερκινητικότητας, τεστ νοημοσύνης, Λάμδα τεστ, παιδικό ιχνογράφημα και άλλα προβολικά τέστ.
Τέλος, εκπαιδεύτηκε στην τεχνική Marte Meo ως practicioner με σκοπό να αποκτήσει παραπάνω πρακτικά μέσα για τη στήριξη της επικοινωνίας ενός γονέα με το παιδί του, ενός ζευγαριού ή την εκπαίδευση ενός συμβουλευόμενου .

Αφού τελείωσε τις σπουδές της άσκησε ιδιωτικά το επάγγελμά της ως ψυχολόγος- ειδική παιδαγωγός με ατομικές συνεδρίες παιδιών,εφήβων και ενηλίκων, συγκεκριμένα ασχολήθηκε και ασχολείται ακόμα με Διαταραχές διάθεσης(κατάθλιψη, διπολική διαταραχή),Διαταραχές τροφής(νευρική ανορεξία, βουλιμία),Ψυχουναισθηματικές δυσκολίες,Διάγνωση – αξιολόγηση και ψυχοπαιδαγωγική παρέμβαση παιδιών με Διαταραχές Αυτιστιστικού Φάσματος, Μαθησιακές δυσκολίες, Νοητική υστέρηση, προβλήματα συμπεριφοράς κυρίως με ΔΕΠ-Υ ,συμβουλευτική εφήβων & συμβουλευτική και υποστήριξη γονέων.
Εργάστηκε σε Δημοτικό σχολείο Δραπετσώνας σε πρόγραμμα ΜΚΟ ως Ψυχολόγος, εκεί παρείχε συμβουλευτικές και ψυχολογικές υπηρεσίες στα παιδιά αλλά και στους γονείς.Μέσα στις αρμοδιότητες της ήταν και η υποστήριξη και επιμόρφωση του δυναμικού που στελεχώνει το σχολικό περιβάλλον .
Τέλος, διοργάνωνε σε συνεργασία με την κοινωνική λειτουργό Σχολές γονέων ,με σταθερές συναντήσεις κάθε εβδομάδα με διευρυμένη θεματολογία με σκοπό να στηρίξει τους γονείς ώστε να ανταποκρίνονται καλύτερα στο δύσκολο και πολυσύνθετο ρόλο τους καθώς επίσης ήταν υπεύθυνη για την επιμόρφωση των γονέων σχετικά με τις ψυχικές, κοινωνικές, πνευματικές και άλλες ανάγκες των παιδιών σε κάθε στάδιο ανάπτυξής τους αλλά και στο να αναπτυχθούν κατάλληλες δεξιότητες για την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση δύσκολων συμπεριφορών των παιδιών τους.

Από το 2013 διατηρεί το Κέντρο Ειδικών Παρεμβάσεων ΄΄Χάρισμα΄΄ στον Αλιμο σε συνεργασία με την ειδική παιδαγωγό Κεραμιδόγλου Μαρία και τη λογοθεραπεύτρια Παπαλιού Ειρήνη , παρέχοντας ψυχολογικές και συμβουλευτικές υπηρεσίες, αξιολόγηση μαθησιακών δυσκολιών – δυσλεξίας, ψυχολογική εκτίμηση παιδιών, συμβουλευτική γονέων.
Παράλληλα πραγματοποιεί συνεδρίες κατ’οικον σε ενήλικες με διαταραχές διάθεσης και παιδιά με προβλήματα συμπεριφοράς και κάνει παράλληλη στήριξη σε παιδιά με διάφορες δυσκολίες.

Pin It on Pinterest

Share This